top of page
Buscar
  • oriolyuguero

I perquè la Chlamydia?




Com deia en el post d'inici de curs, aquesta tardor donaria per finalitzat el projecte de Detecció de la infecció per Chlamydia.

És un projecte que vaig començar de resident mentres rotava per la unitat de Malalties de Transmissió Sexual del Servei de Dermatologia de l'HUAV. Em va impactar que era una malaltia que provoca moltes conseqüències especialment a les dones, ja que el 50% dels casos eren assimptomatics i quan es detectava ja hi havia esteril·litat.


Amb ells vam publicar el primer article, a la revista Actas de Dermatología, en el que vam descriure els casos de Chlamydia entre aquells que consultaven per una MTS.


Més tard va arribar l'oportunitat de realitzar un programa de cribratge en la comunitat. Un projecte amb el suport de l'IRBLLEIDA i de la Diputació de Lleida.


Els resultats preliminars els vam publicar a la Revista Frontiers in Public Health, tot just acabada la pandèmia i ja mostraven una tendència a l'alça de la infecció en persones joves assimptomàtiques. Sobre el 7%.


Com que un dels principals frens a la creació d'un programa de cribratge en persones joves assimptomàtiques eren els pocs casos, vam fer un altre estudi. Vam avaluar quantes persones que patien una agressió sexual, se'ls detectava la infecció per Chlamydia. Aquí ens va sortir un 5%. Per tant, si en aquest col·lectiu estava justificat, perquè en les persones joves sanes, no?


Per donar més solidesa, vam avaluar si les persones que consultaven per problemes de fertilitat a la consulta de Ginecologia del nostre hospital havien tingut infecció per Chlamydia. Els resultats també van ser molt significatius. Les persones amb anticossos contra la Chlamydia tenien major esteril·litat.


Finalment el projecte definitiu, un cribratge a gran escala a la ciutat. Han participat més de 600 joves. Hem contat amb el suport de la regidoria de Joventut i de Salut de l'Ajuntament de Lleida. Els resultats, com deia al tweet són molt reveladors. Més d'un 5% de pacients positives, i d'aquetes el 93% són noies.


Esperem que es pugui posar en marxa un cribratge en dones joves assimptomàtiques per evitar que altre cop, les dones s'emportin la pitjor part!


*Imatge d'una de les campanyes comunitàries!




4 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page